ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ | 16 & 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ





ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΙΓΙΝΑ – Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

ΝΑΟΣ ΑΦΑΙΑΣ – ΠΕΡΔΙΚΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ: σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 95 €

Επιβάρυνση σε μονόκλινο: + 35 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Μεταφορά.

• Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο APHRODITE ART με πρωινό.

• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς-Αίγινα-Πειραιάς

• Αρχηγός.

• Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

*Είσοδοι σε μουσεία και χώρους.

*Οτιδήποτε αναφέρεται ως προτεινόμενο.

1 η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΙΓΙΝΑ – Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06:15 για το λιμάνι του Πειραιά. Eπιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση στις 08:20 για την Αίγινα, όπου και θα φτάσουμε μετά από μία ώρα και 20΄ ταξιδιού.

Η πόλη της Αίγινας είναι η πρωτεύουσα του νησιού και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά προς τη θάλασσα. Φτάνοντας στο λιμάνι, θα σας υποδεχτεί η μικρή λευκή εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Αναχώρηση για τη μονή της Αγίας Τριάδας – Αγίου Νεκταρίου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το λιμάνι. Ο Άγιος Νεκτάριος έζησε στη μονή για 12 χρόνια, από το 1908 έως και το 1920. Όλο αυτό το διάστημα έμενε σε ένα σπιτάκι - σώζεται έως σήμερα μαζί με τα προσωπικά του είδη – εκτός των ορίων της τότε μονής, μιας και το μοναστήρι ήταν γυναικείο. Ο ναός της Αγίας Τριάδας, που θεμελίωσε ο ίδιος και εγκαινιάστηκε στις 2 Ιουνίου του 1908 είναι βυζαντινού ρυθμού. Στις μέρες μας κολλητά σε αυτόν τον ναό υπάρχει ένας άλλος, αφιερωμένος στον Άγιο Νεκτάριο και λίγο πιο εκεί βρίσκεται το εκκλησάκι με τον τάφο του Αγίου. Ο Άγιος «κοιμήθηκε» στις 9 Νοεμβρίου του 1920. Το σώμα του παρέμεινε άφθαρτο για 21 ολόκληρα χρόνια. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1963. Αυτές είναι και οι δύο ημερομηνίες εορτασμού της μονής: στις 9 Νοεμβρίου (κοίμηση Αγίου Νεκταρίου) και στις 3 Σεπτεμβρίου (ανακομιδή Ιερών Λειψάνων).

Χρόνος για προσκύνημα και στη συνέχεια αναχώρηση για την Αγία Μαρίνα, που είναι ένα από τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά θέρετρα του νησιού αφού διαθέτει θαυμάσιες παραλίες. Θα διασχίσουμε όμορφες εξοχές,φροντισμένα περιβόλια όπου καλλιεργούνται φιστικιές, καρπερούς αρχαίους ελαιώνες και σκιερά πευκοδάση και θα φθάσουμε στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό. Παραμονή για μπάνιο και φαγητό.

Επιστροφή στην πόλη της Αίγινας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.Ο Δήμος Αίγινας διοργανώνει φέτος την 13η γιορτή Φιστικιού. Είναι η μεγαλύτερη καθιερωμένη ετήσια γιορτή στην Αίγινα, αφιερωμένη στο πασίγνωστο προϊόν της, το Αιγινήτικο φιστίκι, που ξεχωρίζει για την ποιότητα και τη γεύση του. Προτείνουμε να επισκεφτείτε την εμπορική έκθεση, μπροστά στην παραλία, όπου οι φυστικοπαραγωγοί του νησιού διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους, ενώ ο φημισμένος καρπός της Αίγινας πρωταγωνιστεί σε πλήθος γλυκών ή αλμυρών γεύσεων πρωτότυπων προϊόντων που διατίθενται στα διάφορα περίπτερα. Την τιμητική τους έχουν και τα άλλα προϊόντα του νησιού, το μέλι, το λάδι, τα εξαιρετικά γαλακτοκομικά. Σε κάποια περίπτερα υπάρχουν επίσης κεραμικά και άλλα χειροτεχνικά προϊόντα του τόπου. Στις 22:00, επίσης στην παραλία, προτείνουμε να παρακολουθήσετε τη συναυλία του Δημήτρη Μπάση, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας. Πρόκειται για μια συναυλία – αναδρομή, από το χθες στο σήμερα, από τα “Χαμοπούλια” μέχρι το “Κάθε Μέρα”,  “Τ’ ανίκητα” και το «Φιλάω Σταυρό» που «ντύνουν» μουσικά την άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Σασμός” . Για πρώτη φορά, ο Δημήτρης Μπάσης συναντιέται επί σκηνής με το συγκρότημα Εκείνος κι Εκείνος, το αγαπημένο συγκρότημα που πρωταγωνίστησε στην δεκαετία του ’90 θα παρουσιάσει ένα μοναδικό στιγμιότυπο – γιορτής και νοσταλγίας. Μαζί τους,η Kalliope, μία ερμηνεύτρια της νέας γενιάς η οποία μόλις κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο «Γιασεμάκι». Είσοδος ελεύθερη. Διανυκτέρευση.

  2 η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΟΣ ΑΦΑΙΑΣ – ΠΕΡΔΙΚΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Σήμερα θα επισκεφτούμε (προαιρετικά) το Ναό της Αφαίας.  Σύμφωνα με το μύθο, ο Μίνωας, ο βασιλιάς της Κρήτης, ερωτεύθηκε τη Βριτόμαρτη, την κυνηγούσε κι εκείνη για να κρυφτεί έπεσε στη θάλασσα, όπου πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων που την ανέβασαν στο καράβι τους. Και εκεί όμως ένας ναύτης την ερωτεύτηκε και για να γλιτώσει έπεσε στη θάλασσα και βγήκε στο νησί της Αίγινας, από όπου έτυχε να περνάει το καράβι. Η Βριτόμαρτη συνέχισε να ψάχνει να κρυφτεί και τελικά κατέληξε στον απομακρυσμένο αυτό λόφο της Άρτεμης όπου η θεά την εξαφάνισε. Όταν πήγαν να την ψάξουν βρήκαν στη θέση της ένα άγαλμα το οποίο ονόμασαν Αφαία (Αφαία = άφαντη). Στη θέση αυτή οι Αιγινήτες ίδρυσαν ένα ιερό προς τιμήν της και έχτισαν τον περίφημο ναό της Αφαίας – αργότερα η θεά Αφαία ταυτίστηκε με την Αθηνά κι έτσι ο ναός πήρε το όνομα της Αφαίας Αθηνάς. Λέγεται ότι ο Ναός της Αφαίας με τον Παρθενώνα και το Ναό του Σουνίου αποτελούν ένα νοητό ισοσκελές τρίγωνο (το ιερό τρίγωνο της αρχαιότητας, που οι αρχαίοι Έλληνες φρόντιζαν να τηρούν όταν πρόκειται για την αρχιτεκτονική και ενέργεια ενός ναού). Όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, υπάρχει ορατότητα μεταξύ των τριών αυτών ναών που λέγεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως μέσο ενημέρωσής τους σε περίπτωση επίθεσης από εχθρό.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την κοσμοπολίτικη Πέρδικα, ένα πανέμορφο ψαροχώρι, που είναι κτισμένο στη μια άκρη κλειστού όρμου που αποτελούσε για χρόνια ασφαλές ορμητήριο των ψαράδων αντίκρυ από την ερημική νησίδα Μονή. Στον πλακόστρωτο πεζόδρομο βρίσκονται στη σειρά οι δημοφιλείς ψαροταβέρνες και τα καφέ. Παραμονή για γεύμα και επιστροφή. Η Αίγινα είναι μια ζωντανή, πολύχρωμη νησιώτικη πολιτεία με έντονες ναυτικές καταβολές, αλλά και σημαντικά μνημεία της νεότερης Ιστορίας μας. Μην ξεχνάμε πως για ένα μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και υπάρχουν αρκετά κτίσματα που θυμίζουν έντονα εκείνη την εποχή, γνωστά και ως Καποδιστριακά κτήρια. Έτσι, ακόμη και σήμερα θα δούμε μερικά από τα ωραιότερα κτήρια, άλλα ανακαινισμένα, και άλλα ρυτιδιασμένα, με έντονα τα σημάδια του χρόνου στην πλάτη τους. Το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στον Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Κόρινθο.