ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ29 | ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Γιορτή Ροδιού-Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων-Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης
Μουσείο παιχνιδιών Ερμιόνης-Ναύπλιο

Κόστος κατ’ άτομο: 25 €

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αναχωρήσεις από Κιάτο έως Κόρινθο και Νεμέα.

Αναχώρηση από Κόρινθο  στις 7:30 για την περιοχή της Ερμιονίδας. 
Επίσκεψη στην Μονή των Αγίων Αναργύρων, το στολίδι της αργολικής γης. Εδώ από παλιά ο Ασκληπιός (κατά μία παράδοση του τόπου), γιάτρευε τους ανθρώπους με τα ιαματικά νερά της πηγής και στα θεμέλια του ιερού του οι Άγιοι Ανάργυροι συνεχίζουν από τον 11ον αιώνα να θεραπεύουν τους ανθρώπους όχι μόνο από σωματική ασθένεια (που και αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές και διαλαλούνται πανταχού τα θαύματα) αλλά με μια συναίσθηση της μικρότητα μας, σε μια μετάνοια και αποκατάσταση στην πρότερα μας θέση απέναντι στον Θεό.
Επόμενος σταθμός η Ερμιόνη, όπου θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό μουσείο και το μουσείο παιδικού παιχνιδιού, θα παρακολουθήσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη Γιορτή του Ροδιού και θα παραμείνουμε για το γεύμα μας στα δύο λιμανάκια της περιοχής.
Τα τελευταία χρόνια η Γιορτή  αποτελεί θεσμό για την Ερμιόνη και προσελκύει πλήθος  επισκεπτών,
προβάλλοντας σε όλους το φημισμένο ”Ρόδι Ερμιόνης”, έναν καρπό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από γλυκιά γεύση που οφείλεται στην ισορροπημένη σχέση σακχάρων και οξύτητας.  Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, έχει διακριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και πωλείται ως  προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).  Η γιορτή είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Σε όλο το λιμάνι απλώνονται μια σειρά από πάγκους στολισμένους με ρόδια και γεμάτους κεράσματα με όλα τα ντόπια προϊόντα. 


Επιστροφή στην Κόρινθο με ενδιάμεση στάση στο Ναύπλιο για καφέ.