ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ | 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

(η χώρα των όμορφων αλόγων)

Ένα ταξίδι ζωής στις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολίας

 

Η Καππαδοκία με την τεράστια ιστορία, έχει κατακτηθεί από τους Χετταίους, τους Ασσύριους, τους Μακεδόνες, τους Πέρσες, τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς και τους Σελτζούκους. Κάθε πολιτισμός άφησε τα δικά του σημάδια, τα οποία εμείς σήμερα μπορούμε να διακρίνουμε.

Το ελληνικό στοιχείο αναμφισβήτητα έχει αφήσει τεράστιο αποτύπωμα στην περιοχή, καθώς οι πρώτοι Έλληνες που εμφανίζονται στην Καππαδοκία είναι την περίοδο της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου (334-323 π.Χ)

Επί αιώνες, οι Έλληνες ζούσαν στα χώματα της Καππαδοκίας. Έφτιαξαν πόλεις, χιλιάδες εκκλησίες, άκμασαν. Έζησαν πολλά χρόνια ειρηνικά και αρμονικά με άλλους λαούς, αλλά υπήρξαν και χρόνια με διωγμούς και θανάτους.

Οι τελευταίοι Έλληνες έφυγαν από την Καππαδοκία μόλις το 1924, με την ανταλλαγή των πληθυσμών, μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Κομοτηνή, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΗΠΟΙ ΕΒΡΟΥ  - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Πρωινό και αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων θα επισκεφτούμε τα καταστήματα των αφορολόγητων ειδών, τα οποία επισκεπτόμαστε μόνο βγαίνοντας από τη χώρα.

Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου θα μπούμε στο τουρκικό έδαφος. Διασχίζοντας την ευρωπαϊκή Τουρκία θα κάνουμε την πρώτη μας σύντομη στάση στη Ραιδεστό (Τεκίρ Νταγ) και θα συνεχίσουμε για τα Δαρδανέλια ή Τσανάκαλε (ή Ελλήσποντος). Οφείλουν την τουρκική ονομασία τους στα περίφημα κάστρα του «Τσανάκ Καλεσί». (που σημαίνει Φρούριο των τσανακίων) από τα πήλινα αγγεία που κατασκευάζονταν εκεί από το 1740. Θα περάσουμε τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου, την ολοκαίνουργια γέφυρα «Τσανάκκαλε 1915», οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2022. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ –  ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό, θα συνεχίσουμε την πορεία μας για τη μυθική Τροία, την πόλη του Πριάμου, που καταστράφηκε 9 φορές. Βλέποντας το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου, το έπος της Ιλιάδας και οι πρωταγωνιστές της όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας και ο Πάρης θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας.

Στη συνέχεια και διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής θα φτάσουμε στο Αϊβαλί (Αyvalik) ή αλλιώς Κυδωνιές, το αγαπημένο χωριό των Κόντογλου και Βενέζη, μέσα σε έναν τεράστιο κάμπο από ελαιόδεντρα. Υπήρξε μαζί με άλλες παρακείμενες πόλεις και χωριά ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία.

Θα αρχίσουμε αμέσως την περιήγησή μας στο Αϊβαλί, το οποίο υπήρξε μεγάλο εμπορικό κέντρο λόγω του λιμανιού και είχε ανθρώπινη παρουσία από το 1500π.Χ. Η ίδρυση του σύγχρονου οικισμού τοποθετείται μεταξύ του 1570 και του 1580. Οι πρώτοι οικιστές ήρθαν από τα γειτονικά παράλια της Λέσβου, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις επιδρομές των πειρατών και ίδρυσαν οικισμούς στην παραλία. Η πόλη αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους εξακολουθούν να μιλούν ελληνικά, ενώ πολλά τούρκικα τεμένη είναι πρώην ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Χαρακτηριστική είναι η παραλία με την ονομασία «Φάληρο» καθώς και το προάστιο «Γενιτσοχώρι», όπου ήταν τα παλιά λιμάνια Αγία Παρασκευή και Πασαλιμάνι.

Στη συνέχεια αναχώρηση για την ξακουστή πρωτεύουσα της Ιωνίας, τη Σμύρνη (Izmir), το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Τουρκίας, όπου γεννήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά είδη αστικού τραγουδιού, το ρεμπέτικο. Θα ακολουθήσουμε τον παραλιακό δρόμο που είναι το ωραιότερο και πιο αναβαθμισμένο κομμάτι της πόλης, την Πούντα, τον Φραγκομαχαλά και θα δούμε τα παλιά ελληνικά σπίτια. Όλη η περιοχή ονομάζεται Αλσατζάκ.

Θα δούμε το ελληνικό προξενείο, το εμπορικό λιμάνι, την πλατεία με το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ, τον σιδηροδρομικό σταθμό και το μεγάλο πάρκο που βρίσκονταν τα περισσότερα ελληνικά σπίτια, τα οποία κάηκαν στη μικρασιατική καταστροφή, το «Κορδελιό». Το 1953 μετέτρεψαν την περιοχή αυτή σε πάρκο, το οποίο έχει 6 πύλες. Θα περάσουμε από το σημείο που υπήρχε η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, η οποία κάηκε κι αυτή, από το Παρθεναγωγείο, την Ευαγγελική Σχολή και την εκκλησία του Αγίου Πολύκαρπου που διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Απολαύστε έναν βραδινό περίπατο στη φωταγωγημένη πανέμορφη παραλιακή ζώνη.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ -  ΕΦΕΣΣΟΣ ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ  (ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε μια περιήγηση με το πούλμαν προς τα νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Διασχίζοντας το γνωστό προάστιο της Σμύρνης Μπουρνόβα, θα φτάσουμε στο Σελτσούκ για να επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσσου, τον πιο καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας.

Διαμέσου της οδού των Κοριτών θα δούμε τους δημόσιους χώρους της Αρχαίας Πολιτείας, όπου εξέχουσα θέση έχει η Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, οι Αρχαίοι Ναοί, η Δημόσια Αγορά, ο Ναός της Αρτέμιδας (ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου) και οι κατοικίες των πλουσίων. Για περισσότερο από 1000 χρόνια ήταν μια από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Συνεχίζουμε με προορισμό την περιοχή του Παμούκαλε, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα.

Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και περιήγηση της πόλης, η οποία δημιουργήθηκε όταν μια πηγή μεγάλης περιεκτικότητας σε διαλυμένο δικαρβονικό ασβέστιο χύθηκε ως καταρράκτης από την άκρη του γκρεμού. Το υγρό κρύωσε και σκλήρυνε αφήνοντας πίσω του εναποθέσεις ασβεστίου, διαμορφώνοντας φυσικές λίμνες, υψώματα και προεξοχές. Οι εντυπωσιακές λίμνες λευκού ασβεστίου που εφάπτονται στις πλαγιές των βουνών, ανέκαθεν υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες σε αναμνηστικές κάρτες στην Τουρκία. Το όνομα Παμούκκαλε, στην κυριολεξία σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι». Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΜΟΥΚΑΛΛΕ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Καππαδοκία, μια μαγευτική περιοχή της Μικρασιατικής γης με μοναδικά αξιοθέατα και ιστορία χαμένη στα βάθη των αιώνων. Μια περιοχή με υπόγειες πόλεις, θεόρατα πέτρινα γλυπτά-φυσικές "καμινάδες" - ένα σεληνιακό, σουρεαλιστικό τοπίο, στο οποίο άφησαν τα ίχνη τους πλήθη λαών και πολιτισμών και αποτέλεσε θέατρο πολλών σημαντικών γεγονότων. Το "Όγδοο Θαύμα του Κόσμου", τα "Μετέωρα της Ανατολής", είναι ένα υπαίθριο μουσείο και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΓΚΙΟΡΕΜΕ– ΣΙΝΑΣΣΟ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει η Καππαδοκία. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μεγάλα χριστιανικά κέντρα στην Ανατολία. Μπορείτε να δείτε το μοναστικό συγκρότημα από λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια στην κοιλάδα Γκιόρεμε, που έχει χαρακτηριστεί υπαίθριο μουσείο και συνεχίζουμε με το γεωλογικό συγκρότημα του Ζελβέ. Θα δούμε επίσης κοντινά μέρη με λαξευτά φρούρια, χωριά και μονές όπως, Ουτσχισάρ, Ορταχισάρ, Τσαβουσίν. Επίσκεψη στις περίφημες ελληνικές κωμοπόλεις Αραβισό (Gulsehir) και Σινασσό (Mustafapasa) και στην υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

Το βράδυ (προαιρετικά) θα απολαύσουμε ένα θέαμα μοναδικό: Χορό των Δερβίσηδων, οι οποίοι, υπό τους ήχους παραδοσιακής θρησκευτικής μουσικής, περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, ενώ ταυτόχρονα κινούνται κυκλικά σε όλη τη σκηνή. Εκστατικοί και γεμάτοι χάρη, πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν.  Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ – ΑΒΑΝΟΣ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

** Για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία, προτείνουμε μια μοναδική βόλτα με αερόστατο πάνω από την περιοχή της Καππαδοκίας, που προσφέρει μαγευτικές εικόνες κατά την ανατολή του ήλιου (έξοδα ατομικά)

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Καισάρεια, την πόλη γενέτειρα του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομά της το 17 μ.Χ. από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τα τείχη, τα μαυσωλεία και τη σκεπαστή αγορά. Επίσκεψη σε χωριά της Καισάρειας όπου ζούσαν οι ορθόδοξες κοινότητες όπως η Μουταλάσκη (TALAS) γενέτειρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στη πανέμορφη πόλη του Προκοπίου (Urgup), κλασσικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Τελευταίος μας σταθμός η πόλη Άβανος, με τα εργαστήρια κατασκευής αντικειμένων από πυλό και όνυχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΛΙΜΝΗ ΑΛΑΤΙΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Στο δρόμο μας θα συναντήσουμε τη λίμνη Τουζ , μια μεγάλη υπεραλμυρή λίμνη στην κεντρική Ανατολία, σε υψόμετρο 905 μέτρων. Η λίμνη είναι πολύ ρηχή, με μέγιστο βάθος 1,5 μέτρο και έχει αλατότητα 32,4% με αποτέλεσμα τα φύκια να έχουν μια περίεργη απόχρωση του ροζ. Το νερό εξατμίζεται με τη ζέστη του καλοκαιριού με αποτέλεσμα η λίμνη να ξεραίνεται και να αφήνει πίσω ένα στρώμα αλατιού πάχους μέχρι 30 εκατοστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σκοτώνεται μεγάλο τμήμα του πλαγκτόν που τρέφεται από τα κόκκινα φύκια. Αυτός είναι ο λόγος που η λίμνη αποκτά ένα έντονο κόκκινο χρώμα.

Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό θα  επισκεφτούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), που συνδέεται με το θρύλο που μας λέει πως τα ψάρια που τηγάνιζε ο Καλόγερος πήδησαν στο νερό από το τηγάνι όταν έπεσε η Πόλη. Εκεί εκκλησιαζόταν η Λωξάντρα και υπάρχει το Θαυμαστό Αγίασμα και τάφοι Πατριαρχών και ευεργετών.

Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με το θαύμα των αιώνων και ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία της Παλαιάς Κων/λης, την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας, περίλαμπρο οικοδόμημα της Ιουστινιανής εποχής. Σύμφωνα με την ιστορία ο Μέγας Κωνσταντίνος έχτισε ένα μικρό ναό, τον οποίο μεγάλωσε ο γιος του Κωνσταντίνος και εγκαινιάστηκε το 360μ.Χ. μόνο τον γυναικωνίτη)

Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός (527-565μ.χ.) αποφάσισε να χτίσει στη θέση του νέο, αλλά ασύγκριτα πιο ευρύχωρο και μεγαλοπρεπέστερο ναό. Γι’ αυτό ανέθεσε στον μαθηματικό Ανθέμιο τον Τραλλιανό και τον αρχιτέκτονα Ισίδωρο τον Μιλίσιο, τα σχέδια του ναού, αφιερωμένου στη «Του Θεού Σοφίας». Για το χτίσιμο εργάστηκαν 10.000 εργάτες και τεχνίτες και το συνολικό κόστος έφτασε τα 360 εκατομμύρια χρυσές δραχμές.

Εάν υπάρχει χρόνος, ξενάγηση στο Μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ, παλάτι άλλοτε των Σουλτάνων, με τον μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο (βάρους 4 τόνων), το καλύτερο μουσείο της Τουρκίας και από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Χτίστηκε από τον Αμπντουλμεζίτ, σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό, τον 19ο αι. Έχει 285 δωμάτια, 6 χαμάμ, κρυστάλλινη σκάλα και ήταν το τελευταίο παλάτι του Κεμάλ Αταταούρκ.

Το απόγευμα (προαιρετική) κρουαζιέρα με ιδιωτικό καραβάκι στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου, μέχρι το Αναντολού Καβάκ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία ξεκινώντας από την ακτή της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης και επιστρέφοντας από την Ασιατική ακτή, να απολαύσουμε τα πιο ωραία ξύλινα yale (παραθαλάσσιες επαύλεις) της Κωνσταντινοπολίτικης ελίτ, τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενβοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μετά το πρωινό, επίσκεψη  στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τη στήλη της Φραγγέλωσης, τις τρεις λειψανοθήκες όπου φυλάσσονται λείψανα της Αγίας Σολομονής, της αυτοκράτειρας Θεοφανούς και της Αγίας Ευφημίας. Θα δούμε επίσης τη Μεσημβρινή Πύλη του Πατριαρχείου που παραμένει κλειστή από τότε που απαγχονίστηκε ο Πατριάρχης ο Ε΄.

Στη συνέχεια, θα έχουμε  ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην Κλειστή Αγορά του Καπαλί Τσαρσί, τους παλιούς σταύλους του Ιουστινιανού, με τα 4.216 καταστήματα και τους 100 δρόμους, για συμφέρουσες αγορές από αλάβαστρα, ενδύματα, χρυσαφικά, χειροποίητα χαλιά  έως και πολίτικα γλυκά και μπαχαρικά, χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι» φυσικά.

Το μεσημέρι, αναχώρηση για την Κομοτηνή. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Μετά το πρωινό θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο): 785,00

Επιβάρυνση μονόκλινου: + 300€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Μεταφορά..

* Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*, στην Κομοτηνή.

* Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*, στο Τσανάκαλλε.

* Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*, στη Σμύρνη.

* Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*, στο Παμούκκαλε.

* Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*, στην Καππαδοκία.

* Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*, στην Κωνσταντινούπολη.

* Δέκα πρωινά.

* Έξι δείπνα.

* Αρχηγός – ξεναγός.

* Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία Ελλάδας και Τουρκίας.

   

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπου απαιτείται.

* Ποτά.

* Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

*Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών κ.α. (10,00€).

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΜΕ ΙΣΧΥ 6 ΜΗΝΩΝ) ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ (10ετίας).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Η παραπάνω ροή των εκδρομών και ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

  • *Οι τιμές των εισιτηρίων στα επισκέψιμα μέρη είναι ενδεικτικές, βάση της τωρινής ισοτιμίας, τούρκικης λίρας – ευρώ.

 

1   ευρώ = 35,73 τούρκικες λίρες.

ΤΡΟΙΑ

330TL

10€

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ

300TL

9€

ΕΦΕΣΣΟΣ

700TL

20€

ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ (ΠΑΜΟΥΚΚΚΑΛΕ)

700TL

20€

ΚΟΡΑΜΑ

480TL

14€

ΜΑΛΑΚΟΠΗ

300TL

9€

ΚΑΡΒΑΛΗ

90TL

3€

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΚΥΡΑΣ

280TL

8€