ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ| ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ

Γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά στην αρχόντισσα του Σαρωνικού

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:00. Άφιξη στο Μετόχι,  όπου και θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι που θα μας μεταφέρει στο νησί. Αναχώρηση στις 11:00 και πέρασμα στην  Ύδρα, ένα εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί. Διάρκεια ταξιδιού: 30΄.

Γραφική και αρχοντική η Ύδρα, συγκεντρώνει πολλούς «άσους» στο μανίκι της.  Αποτελεί ιδανικό προορισμό για ποιοτική χαλάρωση, ρομαντικές βόλτες και ιστορικές περιηγήσεις. Η πρώτη εικόνα που θα αντικρίσετε προσεγγίζοντάς τη με το καραβάκι, είναι τα χαρακτηριστικά πετρόχτιστα κτήρια που θυμίζουν ζωγραφιά, τα γαϊδουράκια που αποτελούν το μοναδικό μέσο μεταφοράς εδώ μαζί με τα θαλάσσια ταξί και τα μαγαζιά του λιμανιού.

Στην Ύδρα, από τα πρώτα κιόλας λεπτά που περπατάς στα σοκάκια της αισθάνεσαι πως μεταφέρεσαι σε μια άλλη εποχή. Οι κόρνες και τα φανάρια δεν έχουν χώρο εδώ. Τα σύγχρονα κτήρια δίνουν τη θέση τους σε παραδοσιακά σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές, σκούρες μπλε πόρτες και παράθυρα και ο χρόνος αποκτά μια άλλη διάσταση.

Τα πολλά αρχοντικά, το ιστορικό παλιό λιμάνι με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, το μουσείο και η ναυτική σχολή, μαρτυρούν την πετυχημένη ναυτική παράδοση του νησιού. Όλα τα κτήρια έχουν κριθεί διατηρητέα όπως και το γραφικό λιμάνι προκειμένου να μην χαθεί με σύγχρονες παρεμβάσεις η αρχοντική ατμόσφαιρα.

Η Σόφια Λόρεν συμμετείχε το 1957 στην ταινία "Το παιδί και το δελφίνι" που γυρίστηκε στην Ύδρα, ενώ στο νησί η Μελίνα Μερκούρη κινηματογράφησε την ταινία Φαίδρα, σκηνοθετημένη από τον Jules Dassin.

Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφτείτε το Ιστορικό Μουσείο, τα Αρχοντικά του Κουντουριώτη, του Βουδούρη και του Τομπάζη (λειτουργεί ως σχολή Καλών Τεχνών), του Μιαούλη, του Βούλγαρη και των Τσαμαδών χτισμένα τα περισσότερα από Βενετούς και Γενοβέζους αρχιτέκτονες.

Παραμονή για φαγητό σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια της παραλίας. Μην ξεχάσετε φεύγοντας να αγοράσετε τα φημισμένα αμυγδαλωτά με ανθόνερο, ξύσμα λεμονιού και μέλι.  Στις 6:00μ.μ. θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι που θα μας μεταφέρει στο Μετόχι κι από εκεί θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο:   35€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά.

  • Ακτοπλοϊκό εισιτήριο για την Ύδρα.