Άγιος Εφραίμ – Εκπτωτικό χωριό | Κυριακή 14 Ιανουαρίου

  Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 08:00 π.μ. για τη μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, ένα από τα παλαιότερα και από τα πιο θαυματουργά μοναστήρια της Ελλάδας.

Ο Εφραίμ Νέας Μάκρης ή Εφραίμ του  Όρους Αμώμων, που λέγεται ότι έζησε μεταξύ 1384 και 1426, είναι ένας από τους «νεοφανείς αγίους» και έγινε γνωστός για τα θαύματά του όσον αφορά αρρώστιες. Τα λεπτομερή βιογραφικά στοιχεία του αποκαλύφτηκαν στη μοναχή Μακαρία Δεσύπρη σε μια σειρά από οράματα που είχε το 1950. Μετά τα οράματα βρέθηκε στην περιοχή του όρους Αμώμων στη Νέα Μάκρη (δίπλα στην κατοικία της μοναχής) σκήνωμα, που θεωρήθηκε ότι ανήκε στον θαυματουργό Άγιο και το οποίο εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα  στην ιερά μονή. Στις 5/5/1426 ο Άγιος υπέμεινε τα φρικτά βασανιστήρια των Τούρκων κρεμασμένος με καρφιά από τον κορμό μιας μουριάς, όπου και παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο σε ηλικία μόλις 42 ετών. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα.

  Αναχώρηση για το εκπτωτικό χωριό, McArthurGlen Designer Outlet Athens, ένα εκπτωτικό χωριό στα πρότυπα των ευρωπαϊκών, που προσφέρει μεγάλα brands σε είδη μόδας, ομορφιάς και σπιτιού σε τιμές 35-70% χαμηλότερες. Σχεδιασμένο σε νεοκλασικό στυλ, προσεγμένο μέχρι την πιο μικρή λεπτομέρεια, το υπαίθριο κέντρο, είναι διαμορφωμένο σε δυο επίπεδα στα οποία κυριαρχούν απαλές αποχρώσεις που σε συνδυασμό με τις πέργκολες και τα δρομάκια, δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη πως περπατά σε γραφική γειτονιά της Αθήνας. Το κέντρο περιλαμβάνει 110 καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα μαγαζιά, φαγητό και καφέ. Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Κόστος συμμετοχής:  20 €

Για τα παιδιά ηλικίας έως 10 ετών το κόστος συμμετοχής είναι 15€.